9 Ocak 2012 Pazartesi

Ferrari firmasının üretmeyi planladığı uçan otomobiller eğer gerçek olursa hayatımızı oldukça kolaylaştıracağa benziyor. Ama tabi ki hayatımız eğer zenginsek kolaylaşacak. Çünkü Ferrari yetkilileri yeni tasarlanacak olan bu otomobilin en az 500 bin sterlin yani 1 milyon 200 bin lira civarında bir rakamla satışa sunulacağını belirtti.
'Autovolantor' adı verilen bu uçan Ferrari'nin yaratıcısı Bruce Calkins bu tasarımın 599 GTB model Ferrari modelinin değişik bir versiyonu olacağını vurguladı. Toplam sekiz fanla desteklenecek olan araç, havadayken aynen bir helikopter gibi manevra yapacak. Sağa ve sola dönüşler helikopterin manevra kabiliyeti gibi olacak.

Hibrid yakıtla çalışacak olan modelin elektrik düzeni de normalden farklı olacak. Daha gelişmiş bir sistemle donatılacak araç 800 beygir gücünde olacak. Havadan ortalama 15 veya 25 kilometre arasında bir mesafeyi havadan katedecek.
Daha öncede TERRAFUGIA tarafından tasarlanan uçan otomobil projesini yayınlamıştık şimdide Ferrari uçan Otomobil projesini duyurdu evet yanlış duymuyorsunuz bu otomobiller uçuyor hemde pek yakında gökyüzünde görebileceğiz.
Karada 160, havada ise 240 kilometre hız yapması planlanan araçın, taşıdığı yakıtla havada 120 kilometre, karada ise 240 kilometre gitmesi hesaplanıyor.
Aracın tasarımcısı Bruce Calkins, 800 beygir gücüne sahip olan ‘Autovolantor’un iticilerinin çalışması için hibrid yakıt ve bir elektrik sistemi kullanılacağını söyledi.
Calkins, ‘Ferrari 599 GTB, böyle bir proje için en uygun araba. Otomobil uçuşa hazır olduğunda 1.5 kilometre yüksekliğe kadar çıkabilecek’ dedi.
Ancak uzmanlar, aracın bu yükseklikte çok fazla yakıt harcayacağını, bu nedenle ideal uçuş yüksekliğinin daha az olacağını söylüyor.
Aracın seri üretimine geçilmesinin ardından yaklaşık 1 milyon dolara satılması planlanıyor.
Bir uçakla aynı kalkış ve iniş sistemine sahip olan Transition’ları kullanmak için en yakın havaalanına gitmeniz gerekiyor. Mesela İstanbul'dan Ankara’ya gidecekseniz önce uçan-otomobilinizle E5′ten havaalanına gitmeniz sonra oradan kalkış yapmanız gerekiyor. Ankara Esenboğa’ya inince de şehir trafiğine kanatlarınızı katlayıp devam edebiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder